Sport u Ruđeru

Škola „Ruđer Bošković“ nalazi se u centralnom delu Košutnjaka na preko tri hektara zelene površine.

Veliki deo dvorišta prekriven je travom i stazama koje su prilagođene za šetnju i uživanje.

Osnovna i srednja škola poseduju svoje, odojene sportske celine (spoljašnje i unutrašnje) koje služe za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja, odmore, sportske manifestacije i takmičenja.

Osnovna škola ima svoje terene za košarku (veliki i mali teren), teren za odbojku, prostor za organizaciju malog fudbala, teren za badminton, teren za tenis, mini tenis i prostor za stoni tenis.

Isti sadržaj prisutan je i u srednjoj školi, ali na znatno većoj površini dvorišta.

Škola poseduje i sportske sale (veliki i mali balon) koje su prilagođene za rad sa učenicima različitog uzrasta, a opremljene su rekvizitima koji se mogu iskoristiti za poboljšanje veština različitih sportskih grana već unapred određenim godišnjim planom i programom sportskog aktiva škole.

Zabavno rekreativni sadržaj obogaćen je i velikom igraonicom pod otvorenim nebom koja daje dodatni impuls mlađim osnovcima u organizaciji i realizaciji rođendanskih proslava.

Boravak u ovakvom ambijentu, praćen brojnim mogućnostima za realizaciju raznih sadržaja  nametnuo je ritam našim Ruđerovcima da budu aktivni čak i kada odmaraju, da razvijaju socijalne veštine družeći se i igrajući se tokom celodnevnog boravka u školi.

Pored dobrog odnosa teoretske i praktične nastave, naš sistem ima i brojne sportske sekcije, bogat vannastavni sadržaj usmeren na kulturološki aspekat, edukaciju i adaptaciju na nešto novo.