Middle Years Programme

Programski okvir MYP podstiče učenike da stvaraju praktične veze između onoga što uče u školi i onoga što ih okružuje u svetu u kome žive. Ovaj program nastavlja se na okvir Primary Years Programme (PYP), koji je u školi „Ruđer Bošković” prisutan od septembra 2015. godine. MYP može trajati od dve do šest godina, a učenici koji ga uspešno završe odlično su pripremljeni za nastavak školovanja na IB programu međunarodne mature (Diploma programme).

U školi „Ruđer Bošković” MYP okvir primenjen je tako da traje šest godina – počev od petog razreda osnovne škole i završno sa drugim razredom gimnazije. Nastava se odvija na engleskom jeziku, uz odgovarajuću jezičku podršku i pomoć učenicima kojima je to potrebno, u skladu sa jezičkom politikom škole. Na kraju programa svaki učenik priprema lični projekat, a promocija projekata održava se na završnoj izložbi krajem školske godine.

Činjenica da su misija škole „Ruđer Bošković” i misija IBO-a usaglašene daje nam mogućnost da nastavimo da razvijamo visokokvalitetno obrazovanje i da našim učenicima ponudimo savremene nastavne modele poznate i prihvaćene u čitavom svetu.

Predmeti u MYP modelu podeljeni su u osam grupa, kako bi se učenicima pružilo dovoljno široko i uravnoteženo obrazovanje.

Grupe MYP predmeta su: Jezik i književnost (Language and Literature), Strani jezik (Language Acquisition), Društvene nauke (Individuals and Societies), Prirodne nauke (Sciences), Matematika (Mathematics), Dizajn (Design), Umetnost (Arts), Fizičko i zdravstveno vaspitanje (Physical and Health Education).