Humanost na delu u dečijem odelu

Škola „Ruđer Bošković“, je tokom cele godine angažovana na brojnim humanitarnim akcijama,i tako daje dobar primer kako se vodi briga o najugroženijim članovima društva.

U okviru tradicionalne školske akcije „Humanost na delu u dečijem odelu“ organizovan je veliki broj različitih aktivnosti, koncerata, turnira, prodajnih izložbi, sakupljanja higijenskog materijala, školskog pribora, garderobe, poseta različitim institucijama, zajedničkih izleta i druženja sa štićenicima raznih ustanova .

Intezivno saradjujemo  sa  Dnevnim boravkom „Čukarica” za lica ometena u razvoju Čukarice i Svratištem za decu koja žive i rade na ulici.

Naši učenici imaju redovne kontakte štićenicima ovih ustanova u okviru predmeta CAS (Creativity action service) u programu Međunarodne mature IB.

Inkluzija ove vrste je jedinstvena u našoj zemlji.redovnim organizovanjem radionica, izleta i dobrotvornih manifestacija učenici na pravi način uključuju u društvo osobe sa posebnim potrebama, a  oni sami  postaju društveno odgovorni građani.