Danica Šoć

Generacija 2016/17.

Diplomirala sam u roku  Bocconi University kao Bachelor in Economics, Management and Computer Science. Na osnovu mog rada tokom osnovnih studija, regija Lombardija je odlučila da finansira moje obrazovanje na Bocconi univerzitetu kroz celokupnu stipendiju. Obzirom da su se moje osnove studije koncetrisale na kompjuterske nauke, odlučila sam da nastavim u tom smeru i upisala Master in Big Data and Business Analytics na univerzitetu Politecnico di Milano. Pored mnogo opcija za Master studije, odlučila sam da ostanem u Milanu i ponosna sam što sam upisala studije u kolaboraciji sa IBM-om, vodećom Tech kompanijom.
Takođe, drago mi je što sam nakon IBDP u školi „Ruđer Bošković“, kao svetski przinatog obrazovnog sistema, nastavila putem sjajnog obrazovanja i deo sam dva fakulteta koji su rangirani među top 10 na svetu u svojim oblastima rada. Veoma važno je naglasiti da mi je iskustvo na IB-ju pomoglo da lakše usvojim način rada na ovim fakultetima, i pružilo mi jako predznanje za sjajne rezultate.

Tokom svojih studija sam završila nekoliko praksi u Italiji, u domenima Market Research, Data Analytics i Finance. Nastavila sam putem koji sam započela u Ruđeru, i bila deo mnogih internacionalnih takmičenja i konferencija.