Online nastava usled epidemiološke situacije

Škola „Ruđer Bošković“ je usled opravdane situacije izazvanom Korona virusom donela odluku da se od ponedeljka 16.3.2020. nastava realizuje i putem online platformi, što upravo ne znači prekid rada škole vec značajno veće napore da obezbedimo nastavu za sve učenike, s obzirom da je u školi prisutan veoma mali broj đaka. Za sve učenike koji su u mogućnosti da pohađaju redovnu nastavu škola će normalno raditi i kompletan nastavni kadar biće na raspolaganju.

Do ovakve odluke Uprava škole je došla u saradnji sa roditeljima, imajući u vidu da je dobar deo naših učenika u bliskim porodičnim odnosima sa braćom i sestrama koji studiraju u Severnoj Italiji. Na osnovu te informacije je prisutan značajno manji broj učenika na redovnoj nastavi, pa smo odlučili da je u ovom trenutku najbolje rešenje da pristupimo izvođenju online nastave za  koju je naša škola u potpunosti opremljena za učenike koji nisu u mogućnosti da prisustvuju časovima.
Svakako ćemo slediti instrukcije koje će Ministarstvo prosvete objavljivati, ali smatramo da je ova odluka u datom momentu ispravna i da će najmanje štetiti nastavnom procesu i da će doprineti većem osećaju sigurnosti kod roditelja, učenika i zaposlenih u našoj obrazovnoj ustanovi.