Lutkina kuća

U petak, 24. maja, imali smo priliku da prisustvujemo izvanrednoj predstavi ,,Lutkina kuća“ u Narodnom pozorištu. Bilo je to veče ispunjeno emocijama i dubokim razmišljanjima, koje nas je ostavilo impresioniranim.

Predstava ,,Lutkina kuća“ je napravljena po originalnom delu koje je napisao Ibzen, bavi se složenim pitanjima bračnog života, društvenih normi i lične slobode. Priča prati Noru Helmer, ženu koja naizgled ima sve – savršen brak i porodicu. Međutim, kako se zaplet odvija, otkrivamo njene unutrašnje borbe i nezadovoljstvo zbog ograničenja koje joj nameće društvo i brak.
Izvođenje je bilo fenomenalno. Glavni glumci su uspeli da ožive likove i dovedu ih na scenu. Nora, koju je igrala talentovana Nada Šargin, ostavila je najveći utisak.Njena sposobnost da prenese emocionalne nijanse lika bila je izuzetna, od početne radosti do konačnog prosvetljenja i odlučnosti. Pored nje, Nenad Stojmenović u ulozi Torvalda Helmera uspeo je da dočara lik koji je u svojoj suštini autoritativan, sebičan i nesposoban da razume ili podrži svoju suprugu.
Maria Bozalo IIIb