Dan jezika i hrane

Ove godine učenici gimnazije su povezali  dva značajna datuma u jedinstvenu manifestaciju. Dan jezika i hrane smo obeležili 16. 10. 2017. Svaki jezik koji se govori u našoj školi imao je svoj štand i kuvare koji su se potrudili da spreme savršen obrok. Nemci sa profesorkom Gocom spremali su salatu. Kinezi sa profesorkom Ivanom su spremali rižoto i neki zanimljivi slatkiš. Šef kuhinje na ruskom štandu bio je Nikola Kovačević, a oni su nam pripremili ruske kape. Italijani su bili veoma upadljivi u nastupu. Pravili su salatu i tiramisu. Oko njih je bilo najviše posmatrača koji su pokušavali da degustiraju pre nego je počela cela priča. Nađa je uspešno organizovals svoju ekipu. Englezi su se pravili Englezi sa profsorkom Bezarević praveći burgere. Srbi su prvi počeli u balkanskom štimungu, natenane da prave krompir u kajmaku, salate, meze. Mila, Nikoleta i Marija su „objasnile”, što bi rekli profesionalni degustatori. Španci su imali najmanje vremena, ali su devojke i profesorka Suzana uspele da naprave čudo. Bile su veoma šarmantne u obraćanju našoj snimateljki Tari koja je zabeležila kratku priču o svakom jelu na svakom jeziku. Organizatorke, profesorke Nena i Katarina, bile su vema zadovoljne.