Mladen Šarčević

 Mladen Šarčević

Mladen Šarčević

Osnivač Obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“. U avgustu 2016. godine postaje Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Obrazovanje: Prirodno-matematički fakultet u Beogradu - odsek geografija

Rođen 22. 01. 1957. godine u Beogradu, gde završava osnovnu školu, XII beogradsku gimnaziju i Prirodno-matematički fakultet u Beogradu - odsek geografija. Postdiplomske studije završava na Centru za multidisciplinarne studije BU – smer zaštita životne sredine. Tokom školovanja postiže vrhunske rezultate i stiče pravo na ubrzane studije (sa 22 godine diplomirao) i stipendije za postdiplomske studije.

Oženjen je i ima dvoje odrasle dece (svršeni studenti) i živi i radi u Beogradu.

Od početka svog profesionalnog angažovanja posvećen je obrazovanju (na fakultetu, u srednjim i osnovnim  školama). Kao profesor postiže vrhunske rezultate sa učenicima i dobija brojna priznanja (koja dodeljuje Veće tehnike i nauke i brojne druge  tadašnje društvene organizacije).

Na početku karijere, sa 33 godine postaje direktor OŠ „Nikola Tesla“ u Beogradu i rukovodi stručnim aktivima direktora škola. Osnovno opredeljenje je rad na kvalitetnom obrazovanju. Za potrebe države učestvovao je u osnivanju  brojnih škola.

Osim  Obrazovnog sistema  „Ruđer Bošković“, osnivač je više privatnih škola kako u Srbiji tako i u regionu.

Ceo svoj profesionalni  i radni vek je posvetio uspostavljanju i uvođenju visokih standarda u douniverzitetskom obrazovanju, kao i uvođenju najuglednijih međunarodnih obrazovnih programa u naš obrazovni sistem.

U avgustu 2016. godine  postaje Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Od tada, sve funkcije gospodina Šarčevića u Obrazovnom sistemu „Ruđer Bošković“ su zamrznute.