O nama

Osnovna škola Ruđer Bošković je prva privatna osnovna škola u Republici Srbiji, koja je akreditovana je od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije sa brojem rešenja 022-05-41/2005-03 od 20.04.2005. 610-00-0134/2007-07 od 26.03.2007.

Osnovna škola Ruđer Bošković zajedno sa gimnazijom Ruđer Bošković čini jedinstven obrazovni sistem.

Osnovna škola Ruđer Bošković radi po nastavnom planu i programu propisanom od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, a primenjuje i međunarodne Kembridž programe za učenike osnovnoškolskog uzrasta odobrene od strane Cambridge International Examinations: Cambridge Primary Programme & Secondary One Programme, a od školske 2015/16. godine se primenjuje model IB Primary Years Programme za uzrast od 3 do 11 godina.

Savremene metode u nastavi, analiza svih oblika rada sa učenicima, realizacija brojnih vannastavnih aktivnosti, kao i odeljenja sa 10-20 učenika, omogućavaju našim učenicima sticanje kvalitetnog opšteg znanja, ali i veština i stavova koji im u tome pomažu . Po završetku osnovne škole, učenici stiču pravo da se upišu u sve gimnazije i srednje stručne škole u našoj zemlji. Kalendar obrazovno-vaspitnog rada propisuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Radni dan podrazumeva celodnevni boravak učenika.

Pored redovne nastave, učenici mogu da učestvuju u slobodnim aktivnostima iz sledećih oblasti: sport, ples, umetnost (dizajn, hor, film, dramska umetnost), strani jezici, lingvistika, novinarstvo, matematika, fizika, hemija, istorija, ekologija, šah...

Tokom cele godine organizuju se posete kulturnim i naučnim institucijama, kao i gostovanja istaknutih umetnika, pisaca, sportista, naučnih radnika…

Share: