Uvod

Škola „Ruđer Bošković” je, od 6. juna 2016. godine, kandidat za IB Middle Years Programme (MYP).

Međunarodna organizacija International Baccalaureate (IB) prihvatila je našu aplikaciju nakon čega je započet trogodišnji process. Do sada smo završili konsultativnu fazu, podneli zahtev za akreditaciju i pripremamo se za dolazak komisije za autorizaciju programa u martu 2019. godine.

Programski okvir MYP podstiče učenike da stvaraju praktične veze između onoga što uče u školi i onoga što ih okružuje u svetu u kome žive. Ovaj program nastavlja se na okvir Primary Years Programme (PYP), koji je u škola „Ruđer Bošković” prisutan od septembra 2015. godine. MYP može trajati od dve do šest godina, a učenici koji ga uspešno završe odlično su pripremljeni za nastavak školovanja na IB programu međunarodne mature (Diploma programme).

U školi „Ruđer Bošković” MYP okvir primenjen je tako da traje šest godina – počev od petog razreda osnovne škole i završno sa drugim razredom gimnazije. Nastava se odvija na engleskom jeziku, uz odgovarajuću jezičku podršku i pomoć učenicima kojima je to potrebno, u skladu sa jezičkom politikom škole. Na kraju programa svaki učenik priprema lični projekat, a promocija projekata održava se na završnoj izložbi krajem školske godine.

Činjenica da su misija škole „Ruđer Bošković” i misija IBO-a usaglašene daje nam mogućnost da nastavimo da razvijamo visokokvalitetno obrazovanje i da našim učenicima ponudimo savremene nastavne modele poznate i prihvaćene u čitavom svetu.

Petar Ogrizović 
IB MYP koordinator
petar.ogrizovic@boskovic.edu.rs
+381 63 11 24 828

Veronika Večić
IB MYP saradnik na implementaciji
veronika.vecic@boskovic.edu.rs

Obavezni tekst za škole kandidate

Rudjer Boskovic School is a candidate school* for the Middle Years Programme. This school is pursuing authorization as an IB World School. These are schools that share a common philosophy — a commitment to high quality, challenging, international education that Rudjer Boskovic School believes is important for our students.

*Only  schools  authorized  by  the  IB  Organization  can  offer  any  of its  three  academic programmes:  the  Primary  Years  Programme  (PYP),  the  Middle  Years  Programme (MYP), or the Diploma Programme (and in addition the IB Career-related Certificate).
Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted.
For further information about the IB and its programmes, visit http://www.ibo.org

Prevod obaveznog teksta za škole kandidate

Internacionalni obrazovni sistem „Ruđer Bošković“ je škola kandidat* za Middle Years Programme. Ova škola teži da dobije autorizaciju kao IB World School**. To su škole koje dele zajedničku filozofiju – posvećenost visoko kvalitetnom, izazovnom, internacionalnom obrazovanju za koje Obrazovni sistem „Ruđer Bošković“ veruje da je bitan za  naše učenike. Samo škole autorizovane od strane IB organizacije mogu nuditi bilo koji od tri akademska programa: Primary Years Programme (PYP), Middle Years Programme (MYP) ili Diploma Programme (i uz to  i IB Career-related Certificate).
*Status kandidata  ne garantuje da će autorizacija biti odobrena.
Za više informacija o IB organizaciji i njenim programima, posetite http://www.ibo.org
*NAPOMENA: Obavezni tekst za škole kandidate je preveden u informativne svrhe od strane Internacionalnog obrazovnog sistema „Ruđer Bošković” i ovaj prevod nije autorsko delo IB organizacije.
**DODATNO OBJAŠNJENJE: Internacionalni obrazovni sistem „Ruđer Bošković" je autorizovan kao IB World School za IB Diploma Programme i u procesu je ostvarivanja standarda neophodnih za autorizaciju za programe IB PYP i IB MYP.

Dodatne informacije o IB MYP programu malaze se na stranici http://ibo.org/programmes/middle-years-programme/

Share: