Biblioteka sa čitaonicom

MYP biblioteka sa čitaonicom je prostor u kome učenici mogu samostalno da uče, rešavaju domaće zadatke, pretražuju internet, čitaju štampane i digitalne udžbenike, knjige i časopise.

Broj različitih naslova i izdanja u MYP biblioteci veći je od 11000.  Svim učenicima na raspolaganju je i digitalna verzija enciklopedije Britanika, kojoj mogu pristupiti iz škole i od kuće (http://school.eb.co.uk). Svakoga dana u biblioteci je prisutan dežurni nastavnik, koji pomaže učenicima pri izboru literature i pri unapređivanju tehnika učenja. Prostor biblioteke i raspoloživi fond dostupni su i za potrebe izrade grupnih projekata i ličnih projekata, saglasno MYP standardima.

Biblioteka se redovno obogaćuje izborom novih štampanih i elektronskih sadržaja, u skladu sa potrebama učenika, nastavnika, kao i sa zahtevima samog IB programa.

Deo literature koju poseduje IOS „Ruđer Bošković” učenicima je na raspolaganju i u kabinetima u školi, tako da na časovima, u dogovoru sa predmetnim nastavnicima, mogu posegnuti za ovim izvorima znanja.

Radno vreme MYP biblioteke

Dan

   Radno vreme

 

 

Ponedeljak

8.40 – 15.50

 

 

Utorak

8.40 – 15.50

 

 

Sreda

8.40 – 15.50

 

 

Četvrtak

8.40 – 15.50

 

 

Petak

8.40 – 14.55

 

 

Obavezni tekst za škole kandidate

Rudjer Boskovic School is a candidate school* for the Middle Years Programme. This school is pursuing authorization as an IB World School. These are schools that share a common philosophy — a commitment to high quality, challenging, international education that Rudjer Boskovic School believes is important for our students.
*Only  schools  authorized  by  the  IB  Organization  can  offer  any  of its  three  academic programmes:  the  Primary  Years  Programme  (PYP),  the  Middle  Years  Programme (MYP), or the Diploma Programme (and in addition the IB Career-related Certificate).
Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted.
For further information about the IB and its programmes, visit http://www.ibo.org

Prevod obaveznog teksta za škole kandidate

Internacionalni obrazovni sistem „Ruđer Bošković“ je škola kandidat* za Middle Years Programme. Ova škola teži da dobije autorizaciju kao IB World School**. To su škole koje dele zajedničku filozofiju – posvećenost visoko kvalitetnom, izazovnom, internacionalnom obrazovanju za koje Obrazovni sistem „Ruđer Bošković“ veruje da je bitan za  naše učenike. Samo škole autorizovane od strane IB organizacije mogu nuditi bilo koji od tri akademska programa: Primary Years Programme (PYP), Middle Years Programme (MYP) ili Diploma Programme (i uz to  i IB Career-related Certificate).
*Status kandidata  ne garantuje da će autorizacija biti odobrena.
Za više informacija o IB organizaciji i njenim programima, posetite http://www.ibo.org
*NAPOMENA: Obavezni tekst za škole kandidate je preveden u informativne svrhe od strane Internacionalnog obrazovnog sistema „Ruđer Bošković” i ovaj prevod nije autorsko delo IB organizacije.